donderdag 1-2-2018

Verslag donderdag 1 februari 2018Hallo allemaal,
Vandaag hebben we jullie wel lang laten wachten op ons verslagje! Je zal kunnen lezen waarom.
Rond kwart over zeven zijn we vertrokken met een ‘dubbel dekker’ in Hulshout richting Herselt om het zesde leerjaar van basisschool Ter Veste op te halen. Vijfentwintig vrolijke meisjes en jongens en hun leerkrachten stonden te wachten om samen met ons naar het Lechtal te reizen.
In Geel en in Genk stapten er nog kookouders op de bus. Eindelijk kon onze reis richting Oostenrijk beginnen.
Onze reis verliep vlot. De eerste uurtjes hebben we rustig gebabbeld en na de eerste stop om 11 uur keken we de film ‘ Koning van Katoren’. Spijtig genoeg stond het geluid te zacht boven in de bus en loeihard beneden in de bus.

Iets na half twee stopten we in Hockenheim. Er was echter onvoldoende tijd om een wandeling te maken tot aan het formule 1 circuit. Terug in de bus deden we de beroemde busquiz. Ook de leerlingen van Herselt deden mee. Morgen weten we wie de winnaars zijn. Alhoewel het spannender is om te weten wie de laatste prijs mag ontvangen (onze kookouders helpen bij de afwas J )
Om half vijf maakten we nog een stop en om zes uur. Inderdaad een stop meer dan gepland. Ondertussen keken we een aantal afleveringen van de Kampioenen.

Tegen acht uur arriveerden we dan eindelijk in Stanzach maar het duurde nog een half uur eer we uit de bus mochten. De groep die voor ons in het heem logeerde, was nog niet opgehaald. De slaapkamers waren wel al beschikbaar zodat we dan toch onze valiezen al op z’n plaats konden zetten en het bed opdekken. Aan tafel gaan zat er niet direct in want de andere groep wachtte nog steeds op de bus. Dus dan maar ski’s en botten aanpassen! Morgenvoormiddag krijgen we skiles. Spannend!

Uiteindelijk werd het dus een “late night dinner” en smulden we om half elf van een lekkere spaghetti..

En dan … ‘hoog tijd, bedtijd’!
‘t Zal even wennen zijn aan onze nieuwe slaapomgeving maar voorlopig is het nog nergens ‘party’ op de kamers.

Slaapwel!

Het sneeuwklasteam