vrijdag 2-2-2018

Verslag vrijdag 2 februari 2018

Vanmorgen werden we gewekt door een leuk muziekje. We hebben direct onze skikleren aangedaan want na het ontbijt kregen we meteen onze eerste skiles. Als ontbijt was er spek met eieren. Na het ontbijt zijn we naar het skiveld gegaan en werden we verdeeld in drie groepen. Elke groep kreeg zijn eigen skimonitor. Groep 1 kreeg Elmar , groep 2 Hubert  en groep 3 Caby. De skiles was heel leuk ! De beginners leerden vandaag de eerste basistechnieken van het skiën en de gevorderden gingen direct naar de ankerlift.

Na de skiles was het tijd voor het middageten. We aten courgettensoep, hamburger met tomaat, sla en aardappelen. Als dessert was er een yoghurtje. Wanneer we lekker gegeten hadden, gingen we even naar de kamer voor de platte rust.


In de namiddag zijn we de bus opgestapt om naar de stoeltjeslift in Bach te gaan. Boven op de Jöchelspitze hebben we in de sneeuw gespeeld en hebben we iets gedronken. Wanneer de stoeltjeslift bijna ging sluiten, gingen we terug naar beneden en hebben we de bus terug naar Stanzach genomen. 

 

Aangekomen in het heem kregen we overheerlijke chocomelk en aten we een koekje. Na het vieruurtje kregen we onze allereerste echte les. We leerden hoe we op een fatsoenlijke manier brieven moeten schrijven. Hou de brievenbus maar in de gaten de komende dagen!Na de les was het tijd voor het avondmaal. Het was een broodmaaltijd met gebakken patatjes.
Na het eten vulden we het weerstation en het sneeuwklasdagboek in. Ondertussen kunnen we om beurt gaan douchen.  Wanneer iedereen proper gewassen is, doen we nog een avondactiviteit alvorens we in ons bedje kruipen. Tot zover onze eerste dag in Stanzach.
Groetjes van Kyara, Alana, Lander, Ingo en Victor.