zaterdag 3 februari 2018

Verslag zaterdag 3 februari 2018

Gisterenavond werden de winnaars van de busquiz bekend gemaakt. Het was gelijkstand voor Wieland, Jelle, Jarne en Vince. Zij mochten als eerste een prijs kiezen. Ook bij de verliezers was er een gelijkstand voor Lars, Romy, Keano en Aaron. Zij kregen als hoofdprijs dat ze de kookouders eens mogen helpen bij de afwas. Wanneer alle prijzen van de busquiz uitgedeeld waren, begonnen we met de bingo. Zo kregen ook de andere leerlingen de kans om leuke prijzen te winnen. Na deze fantastische avondactiviteit zijn we in onze bedjes gekropen.


Vanmorgen aten we boterhammen en cornflakes. Na het ontbijt was er een les over de geschiedenis van Stanzach. Wanneer de theorie achter de rug was, zijn we Stanzach gaan verkennen. De binnenkant van de kerk was zeer indrukwekkend! Na deze leerrijke wandeling zijn we voor middag gaan eten. We aten wortelsoep, kip in zoetzure saus met rijst en als dessert een ijsje. Omdat verschillende leerlingen niet zo netjes aten, hebben de leerkrachten ons tafeletiquetten geleerd. Nu weten we hoe we fatsoenlijk ons mes en vork moeten vasthouden en dat we niet met onze ellebogen op tafel mogen hangen. Toen was het tijd voor de tweede skiles. Dit was heel leuk, want het sneeuwde.

Terug in het heem hebben we een vieruurtje gegeten. Na het vieruurtje kregen we les van juf Sandra over het aflezen van busdiagrammen. Ook leerde ze ons het gedicht “ wintervakantie”.
Na de les was het tijd voor het avondeten. We aten brood en een stukje fruit.
Nu gaan we nog ons dagboek invullen en daarna gaan we op verplaatsing voor de avondactiviteit.Dikke kusjes en knuffels van Wieland, Lars, Amy, Lissa en Robbe