woensdag 7 februari 2018

Gisterenavond hebben we als avondactiviteit verschillende gezelschapspelletjes gespeeld. Het was heel tof want er waren verschillende spelletjes bij die we nog niet kenden.
Vanmorgen kregen we als ontbijt versgebakken spek. Zo konden we extra krachten opdoen voor de skiwedstrijd van de namiddag.

 

Na het ontbijt zijn we met de lijnbus naar Elbigenalp gereden. 


Hier hebben we souvenirs gekocht en zijn we de kerk gaan bezoeken. Naast de kerk staat een kapel waar een heleboel botten liggen, maar jammer genoeg konden we deze niet bezoeken want in de winter is ze gesloten. Gelukkig was de kerk wel open en konden we de mooie muurschilderingen bezichtigen.

 

 Daarna zijn we naar de houtsnijschool geweest en konden we zien hoe ze prachtige houten beelden maken.Rond de middag reden we met de bus terug naar Stanzach. In het heem aangekomen, hebben we voor middag gegeten. We aten broccolisoep en vol-au-vent met kroketten en een slaatje. Als dessert was er een ijsje met stukjes banaan en chocoladesaus.

  

Vervolgens hebben we ons omgekleed om te gaan skiĆ«n. Op de skipiste was er een slalom uitgezet en hielden we een wedstrijd. Na de wedstrijd hebben we nog even verder geskied.  Daarna kregen we ons diploma en een medaille. Dean, Victor en Vince waren de groepswinnaars van de wedstrijd.

  

Rond vier uur zijn we teruggekeerd naar ons heem. Daar kregen we ons vieruurtje. De kookouders hadden als extraatje pannenkoeken gebakken. Dit heeft ons heel goed gesmaakt!


Na het vieruurtje kregen we les van juf Sandra over waterkrachtcentrales en de verschillende soorten jobs die de mensen hier beoefenen. Daarna heeft juf Leen ons pomponnetjes leren maken.

  

Hier gaan we nadien een sneeuwmannetje mee knutselen. Toen gingen we eten. Het waren superlekkere hotdogs!
Wanneer we klaar waren met eten moesten we ons dagboek invullen en het verslag maken. Hierna gaan we nog een avondactiviteit doen. We weten nog niet wat het is, want de leerkrachten doen hier heel geheimzinnig over.


Vele groeten uit Stanzach van Keano, Rune, Jelle, Julie en Dean!